hdblogo

[ Gastenboek ]
Reisbureau Huppeldebop

p.a. Webside manager
Hierbij stuur ik mijn reisverslag van de laatste reis, die ik met Uw reisbureau heb gemaakt, naar U toe. Graag zou ik dit verslag als ingezonden brief op Uw website geplaatst zien.

1k weet dat het een hele opgave is om dit verslag op Uw website te plaatsen. 1k hoop daarom ook dat U dit via in scannen kunt bewerkstelligen, daar ik graag mijn anonimiteit wil behouden.

Indien U niet mogelijkheden hebt om dit om te zetten kunt U in Uw gastenboek een oproep doen om het geschreven reis verhaal in digitale vorm te verkrijgen.

Met een stevige hand


De anonieme reiziger.


==================================================

De anonieme reiziger

Het reisbureau had in zijn brochure een last-minute reis in de aanbieding.

Het vertrek punt zou zijn op het station van Winschoten. Op het station lazen we dat er voor een reis naar Turkije slechts E 19,00 betaald hoefde te worden. Dit gaf ons te denken waar deze last-minute reis dan wel naar toe zal leiden.Het is bij last-minute reizen de bedoeling dat de bus of vliegtuig vol raken nu de treincoupe naar Nieuweschans was de nog niet voor de helft gevuld. In de trein werd ons een souvenir aangeboden door de directeur van het reisbureau. Een pet met een knapzak waar je tijdens onze avond(nacht) reis wel wat van nodig kon hebben. In Nieuweschans aangekomen kwam de aap al uit de mouw. Gebruik de knapzak en reis te voet als een smokkelaar naar Bunde. Daar aangekomen kregen we nog een galgenmaal (borrel) alvorens we ons te rusten konden leggen in het heuse "strohotel. Van een lange nachtrust was geen sprake met die Gleubigen unter uns. Omstreeks 2 uur was er rust gekomen alwaar niet voor lang. Het galgenborreltje nodigde menigeen uit om toch maar even de blaas te ledigen. Dit zorgde er voor dat voor dag en dauw, ja om 6 uur al, een ieder klaar wakker was. Of een ieder wel de nodige rust heeft gehad? Het reis bureau had ook voor het slapen gaan verteld dat wij op tijd????? ontbijt zouden krijgen om het dagprogramma maar niet al te veel te verstoren. Daar stonden we dan een uur te vroeg aan de deuren van het restaurant te trekken, maar hier bleek nog niemand aanwezig te zijn. We hebben buiten maar gewacht met het gevaarlijke spoorlijn achter ons. Een stel kon het niet uithouden en hebben de benen maar gestrekt. De uitbater van het restaurant zag ons vroeg staan en heeft er toen voor gezorgd dat het ontbijt eerder dan geplant genuttigd kon worden. Dat heeft hij geweten we hebben gegeten alsof we in geen weken hadden gegeten. Na het ontbijt zijn we heimelijk in een bestelbus weer de grens overgestoken alwaar we in Nieuwstatenzijl terecht kwamen. Hier werden we gedropt aan de rand van Nederland. In de verte zagen we een vogelhuisje ook wel kiekehuisje genoemd. Door het hoge riet zijn we erheen gegaan. Niet te dicht achter elkaar aan anders kon je van het pad geraken en zo te pletter vallen. Door het prachtige weer was er eigenlijk niet zoveer te loeren naar de beesten.De zwaluw familie hebben we wel van hun nest gehouden door op het bordes naar hun pogingen te kijken of het hun ook lukte om kun nest te bereiken.

Hierna zijn we maar wa(d)t gaan lopen op de dijk. Door het vochtige weer zijn we aan de landkant van de dijk gaan lopen anders hadden we nog een complete douche gehad. Onderweg hebben we toch nog een goede daad gedaan. Een schaap was klem komen te zitten in de voederbak. Men wilde eerst het beest met zijn kop uit de spijlen trekken maar na enig onderzoek konden de spijlen verder uit elkaar worden gebracht. Het schaap kon toen weer vrolijk op de dijk naar eten zoeken. De wandeling werd in een hoog tempo gelopen waardoor we de picknick plaats ruim van te voren bereikten. Het bleek dat hier vroeger een afwatering sluis was. Maar dit heeft men volledig weggehaald en voorzien van een beeldig kunstwerk. Op onze picknick plaats bleek ook een wandelaars uitrustpunt te zijn. Hier kun je met zijn tweeŽn in het zithutje gaan zitten. Deze was draaibaar zodatje hem met de wind in de kont kon plaatsen. Onze reisbureau directeur kwam voor ons laat met de lunch. Hij had verwacht dat wij over dit stukje wandelen zeker een uur meer zouden doen. Het eten was goed en in voldoende mate. Je moest wel je eigen eten klaar maken en de kwark bol bleek toch meer klanten te hebben dan verwacht. Dit resulteerde in kleine stukjes een ieder i.p.v.een groot stuk. Na het opruimen kwam ons vervoer (gedateerd met kleine kuren) wat verlaat om dat het nog moest tanken. De bus bracht ons door het oldambt naar Old Ambt. Op reis door het oldambt vertelde de nw reisleider ons een nieuwtje die haar partner niet kon horen. Ze had veel te zeggen was niet voor een ieder te volgen waardoor er maar zo snel mogelijk weer overgeschakeld werd in het Nederlands. In het Old Ambt kwam de temperatuur toch meer tot z'n recht. Niet van de regen in de drup maar van de kou in de hitte. Mooie glazen schalen en de andere vormen die nu niet tot onze smaak waren. In de donkere ruimte liet de kunstenaar zien hoe je een gekleurde glazen schaal maakt. Misschien wilden we wel allemaal een verloren uurtje meepakken, hierdoor vond de kunstenaar het snel genoeg om met zijn kunstjes te stoppen.

De kunstenaar vertelde ons dat er thee klaar stond in de grote schuur. Een kleine groep wilde graag nog even napraten. Hierna stond de bus klaar om ons via de mooie binnenwegen naar de blauwe stad te brengen. Hier konden we maar een blauwe maandag blijven want ze gingen al om 1/2 5 dicht.we waren helemaal niet aangekondigd. Voor de echte padvinders onder ons was daar een blij weerzien met dhr. Nieborg, die zovele jaren zijn energie heeft gestoken in de padvinderij.

De blauwe stad(meer) was nog maar een klein plasje om de mensen een idee te geven hoe het er straks uit komt te zien. Onze reis leider zorgde voor de grootste verrassing, daar waar hij een grote hekel aan heeft, een rondrit in het gebied van de blauwe stad. Zo konden we zien hoe hij woont in dit gebied. De bus reis eindigde in Nieuwolda bij de forellenvisvijver met camping.

Op de camping moesten we twee tenten opzetten, het avondeten voorbereiden en ons voedsel zelf nog vangen en schoonmaken. Er werden voor ons 10 vissen uitgezet in bet meer. Freerk was een goede visser hij heeft het merendeel van de vangst voor zijn rekening genomen. Niet dat de anderen niet vissen konden maar op een of andere wijze ging het niet zoals zij dachten. Met Christa en Edwin hadden we twee goede vis fileerders zij hebben de vissen netjes schoon gemaakt. Het zotte was dat er maar weinig goeds zag in dit culinaire (zee)banket, waardoor er maar weinig van gegeten is. Van de rest van de barbecue(dikdoun in toene) ging bet ook maar zozo. Het vele eten en drinken was er niet bij. Je zou eigenlijk verwachten met het weer dat men trek zou hebben. Hierdoor is de aftocht richting de tent misschien ook op tijd begonnen. Wat er de volgende morgen te wachten stond was nog onduidelijk. We moesten al om 1/2 10 klaar staan voor bet vertrek naar Ö.. Het weer was 's morgens toch nog niet zo slecht, de zon kwam al vroeg de tent in en een ieder was dan ook hoopgevend voor de dag die komen zou. De wandeling ging achter langs naar de boerderij van pitch and put waar ons een heerlijke brunch, kan je wel zeggen, klaar stond. In de kleine kamer was net genoeg ruimte om met z'n allen aan drie tafels plaats te nemen. Gelukkig bad de directie nog gebeld dat we er met 17 man zouden aankomen anders zouden enkelen geen eten hebben gehad. De kleine bolletjes waren al over datum maar de grote bollen gingen er snel en graag in. Er werd nog even gevochten wie welk stukje kreeg en of er wel genoeg was. Door de kleine tafels leek bet wel of alles verstopt was achter de grote kannen en kruiken. Je kon wel zeggen dat er niet genoeg op tafel stond want er moest steeds iets van de ene kant van de tafel naar de andere kant worden doorgegeven. Of de mensen in bet midden van de tafels wel genoeg hebben gegeten?

Na de maaltijd stond ons nog een potje golf te wachten. Niet bet golf wat je op de t.v. ziet met voor iedereen een caddy en kilometers sjouwen en een schare publiek. Maar een klein voortuintje met 18 holes en daar tussen wat groen en zand. Het weer zat ook al niet mee, i.p.v. een mooie zon overgoten partijtje golf leek dit wel een watergolf partijtje. Gelukkig werd de eigenaar door een bekend biermerk gesponsord waardoor we onder enkele paraplu's kon schuilen. Het ging er niet om de bal zo bard mogelijk te raken want dan was je de bal zeker kwijt maar om met de juiste swing de bal in een keer op de green te krijgen en dan met een put beurt de bal in bet putje te krijgen. We zijn natuurlijke allemaal volleerde golfers en moesten ons ook, dank zij de regen gigantisch aanpassen aan de omstandigheden Er zijn er ook maar weinige hole in one's gescoord De bal in een keer goed raken was al een opgaaf. Nadat dit bij de tweede of derde keer lukte ging bet bij de volgende a weer kompleet mis met een gigantische swing drie holes verder. Het regende ook nog eens met verdwaalde ballen. De green was veel te glad waardoor de bal de ene keer te ver en de andere keer niet ver genoeg door rolde. Er was daarom ook maar een winnaar met de 72 punten te bespeuren.

De rest kon er nog net onder blijven. Nu was een ieder nat van buiten en wilde na de partij nog wel wat nats van binnen hebben. Er waren er maar weinig die zich op de overwinning hebben gedronken. Na dit middagje swingen en putten gingen we weer naar onze tenten, niet iedereen wilde meer achter langs. Zij die voor om gingen hebben bet daarom ook beter ingezien want de grunniger klai bleef goud aan de schounen kleven. Het was nu tijd om ons weer voor vertrek klaar te maken. Al dat gezeul met de spullen was nu niet leuk meer. De tenten hebben we zo achter gelaten of ze nog ingepakt zijn de dagen daarna is mij niet bekend, maar gezien bet weer in de dagen die daarna kwamen ben ik wel hoopvol gestemd. We zijn maar naar buis gegaan alwaar we onze huisgenoten hebben verteld hoe we het weekend hebben genoten. Zij hadden natuurlijk ook veel te vertellen dus de avond bleef nog lang onrustig.

Was dit nu een last-minute reis of dit was een last-minute reis ik weet bet niet.

Hopelijk kan mij iemand opvrolijken na dit weekend want ik durf eigenlijk niet meer een last-minute reis te boeken.

Gegroet en misschien tot volgend jaar( indien er geen last-minute reis word aangeboden).

Met een stevige hand


De anonieme reiziger.
© 1986-2018 www.huppeldebop.nl